Saturday 27 de April de 2024

O ‘Bolo Mariñeiro’ segue consolidándose como petisco local de Miño grazas ao impulso da hostalería


· Manuel Vázquez Faraldo, o concelleiro de Promoción Económica, José Manuel Pantín, o chef Antonio Amenedo, e os representantes dos establecementos hostaleiros presentaron hoxe a fin de semana gastronómica do ‘Bolo Mariñeiro.

Hoxe, xoves 16 de xuño, o Concello de Miño e o sector hostaleiro do municipio presentaron a fin de semana gastronómica de ‘O Bolo Mariñeiro’, que terá lugar os días 17,18 e 19 de xuño en Miño. No acto participou o alcalde de Miño, Manuel Vázquez Faraldo; o concelleiro de Promoción Económica, José Manuel Pantín; o chef, Antonio Amenedo; e os representantes dos establecementos hostaleiros presentaron hoxe a fin de semana gastronómica do ‘Birlo Mariñeiro’.

‘O Bolo Mariñeiro’ está de moda e os hostaleiros queren aproveitar o mes #ante a chegada da tempada de verán. Se o Birlo conquistou o padal dos veciños na hora do vermú, agora é o momento de conquistar aos visitantes nos próximos meses.

Cada establecemento adaptou o Birlo á súa clientela e tamén á súa cociña, elaborándoo en diferentes tamaños. Por exemplo, algúns restaurantes xa o teñen dispoñible en carta ou menú do día, mentres outros establecementos sérveno como petisco ou tapa. O que non cambia é o recheo: a cebola chata, a bechamel e os bivalvos da ría.

Para orientar ao visitante ou aos veciños e veciñas, o Concello presentou tamén un directorio en papel para consultar toda a información sobre onde e como degustalo.

Durante esta fin de semana gastronómica en Miño poderás probar o Bolo Mariñeiro en calquera dos establecementos participantes: A Costa, A Tasca, Pizza Miño, Picotería Baía, Cancelo, A Carboeira, Náutico, Cervexaría Club Golf, Asador Ou pedrexal, Restaurante o Piñeiral, Savi e Ou Lanuxe Parrulo.